Kuinka moni huomasi, että jo tovi sitten (huhtikuussa) Google meni ja vaihtoi ehkäpä yksiä seuratuimmista termeistä web analytiikassa. Visitors/Visits eli Kävijät/Käynnit kääntyivät nyt muotoon Users/Sessions eli Käyttäjät/Istunnot.

Google analyticsin on aikaisemminkin voinut asettaa seuraamaan niin webbi-sivustoa kuin mobiiliapplikaatiota. Nyt Google perustelee tätä termien yhdistämistä sillä, että ihmiset voivat olla nykyään yhteydessä tarjoamaasi eri digitaalisia lähteitä käyttäen kuten sivuston tai mobiilisovelluksen kautta.

No tämähän on tietysti totta. Mutta itse mietin, että kuinkahan suuri prosenttiosuus Google analytics mittauksesta on normaaleja web sivustoja versus mobiiliapplikaatioita? Itse veikkaan että palvelua käytetään enemmän websivustojen mittaamiseen.

Mutta siis jatkossa kävijä on käyttäjä ja käynti on istunto.

Kävijä/käyttäjä yksilöidään omalla tunnistella, yleensä selaimen kautta asetettavan keksin (cookie) avulla. Kävijä/käyttäjä vuorovaikutuksellaan (yleensä sivun katselu) aloittaa sivustolla käynnin/istunnon

Käynti/istunto on kävijän/käyttäjän vuorovaikutusta webbi-sivuston kanssa, joka sisältää yhden tai useamman sivun katselun. Jos kävijä/käyttäjä ei määrätyn ajan sisällä katso uutta sivua tai tee muuta analytiikan osalta seurattavaa toimintaa, käynti/istunto päätellään päättyneeksi.

Maailmahan ei siis tähän toki kaadu, mutta mitä mieltä sinä olet? Tulisiko määrätyt termit pitää samoina?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>