Mitä analytiikkaohjelmaa sinä käytät? Jos kuulut enemmistöön niin käytössäsi on ainakin Google Analytics. W3techs.com sivuston tekemä statistiikka antoi Google Analytics palvelulle jopa 80,7% markkinaosuuden.

Tämä tulos ei varmaankaan yllätä. Se että Google Analytics palvelua voi käyttää myös ilmaiseksi ja hyvät liitännät Googlen AdWordseihin on selkeä syyt käyttää ainakin Google Analytics palvelua

Google Analytics markkinaosuus
Google Analytics markkinaosuus 05/2014
Lähde w3techs.com

Se miksi sanoin ainakin johtui siitä, että usealla sivulla on enemmän kuin yksi analytiikka ohjelma käytössä. Käytätkö sinä useampaa? Ja jos niin miksi?

Yksi syy voi olla erilaiset työkalut esimerkiksi markkinoinnin automaatioon tai vaikka hakukoneoptimointiin käytettävät palvelut. Tärkeintä on kuitenkin pyrkiä aina seuraamaan itse webbi-analytiikkaa vain yhdestä työkalusta, muiden tukiessa sitä asiaa jota varten palelu on hankittu.

39% ei seuraa liikennettä lainkaan?

W3techs.com:in datassa ehkä mielenkiintoisin oli huomata, että yli 39% sivustoista ei seurannut liikennettä laisinkaan tai ainakaan millään joka olisi tunnistettu. Se että tässä seurataan n. 10 miljoonaa suosituinta sivustoa tekeekin tästä jännän datan.

Osuus oli vuoden 2013 toukokuussa 29,6% ja nyt siis vuoden jälkeen 39,3% nousu on aika suuri samassa ajassa Google Analyticsin osuus laski 8,6 prosenttiyksikköä.

Yritin pikaisesti selvittää mikä olisi sellainen mistä tämä voisi johtua. Jos sinulle tulee mieleen mistä johtuu, niin laita kommentti. Suurin hyppäys tässä tapahtuu juurikin vuoden 2013 kesäkuussa.

Google Analytics vs. ei analytiikkaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>