Kun lähdet tekemään audio podcastia, on tietysti mietittävä millä tavalla ääntä saadaan talteen. Puhutaan kohta miten valita oikea mikrofoni asiaa hoitamaan ja keskitytään kahteen kategoriaan eli ulkoisiin tallentimiin sekä ulkoisiin mikrofoneihin. Otetaan kuitenkin muutama asia esille ennen kuin mennään itse laitteisiin.

 

Älä käytä koneen sisäistä mikrofonia

Nykyään kannettavissa tietokoneissa alkaa olemaan hyvät sisäiset mikrofonit ja näitä voi hyvin käyttää esim. VoIP puheluissa kuten Skypessä tai hangouteissa. Kuitenkin nauhoitettaessa voi tallentua helposti koneen tuulettimen hurina tai esim. näppäimien painelu joka häiritsee kuuntelua.

Puhutko yksin?

Valitse mikrofoni puhujien määrän mukaan eli puhutko yksin vai onko teitä ryhmä. Ja oletteko tällöin vaikkapa saman pöydän äärellä jolloin yksi mikrofoni riittää vai tarvitaanko kaikille oma mikrofoni.

Monitoroi tallennetta

Kun tallennat podcastia tätä helpottaa paljon jos vain pystyt monitoroimaan samalla kun tallennat. Vaikka joskus tuntuisi oudolta kuunnella omaa ääntä, niin siihen kannattaa totuttautua. Kun monitoroit niin tällöin voit olla varma ettei mikrofoni nappaa jotain ylimääräisiä ääniä ja että kaikkien panelistien äänet kuuluvat yhtä hyvin.

Testaa ja tallenna hiljaisuutta

Jos olet hankkinut uuden mikrofonin tai tallentimen.. tai jos olet nauhoittamassa uudessa paikassa, niin mene paikkaan jossa meinaat tallenteen tehdä ja tee tilassa testinauhoite. Tallenna myös hiljaisuutta, jolloin voit kuunnella mitä huoneessa kuuluu. Esimerkiksi onko jokin ilmastointilaite joka humisee häiritsevästi tai jotain muita ääniä.

 

Näyttökuva 2015-06-29 kello 21.48.06

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>